Wat is en doet Marijuana nou eigenlijk?

Bij het woord marijuana denkt u waarschijnlijk onmiddellijk aan iets fouts, een product om zich voor te schamen, een middel om zich schuldig over te voelen, een artikel dat illegaal is, maar wat als het u gewoon helpt bij diverse klachten, het voor u een hulpmiddel is, wat u rustig maakt en dus goed doet?

Gelukkig zijn de meningen er intussen over verdeeld en worden de positieve eigenschappen van deze softdrug steeds vaker naar voren geschoven. Vooral bij mensen die al enige jaren rondlopen met ondraaglijke spier- en gewrichtspijn, mogelijk ongeneeslijk, kan marijuana verlichting geven. Ook bij mensen met kanker, die door chemotherapie altijd misselijk worden maar met deze drug bovendien niet meer zo nerveus zijn voor de continu herhalende behandeling. Sommige patiƫnten moeten meerdere keren per week naar het ziekenhuis, dus waarom dan niet gewoon gebruik maken van deze mogelijkheid om zich niet nog zieker te voelen? Verder biedt het een uiteindelijke oplossing bij slaapproblemen. Het helpt zowel bij inslaap- als doorslaapproblemen. Iemand die een tijdlang niet voldoende slaapt, zal het op een gegeven moment merken tijden de dagelijkse bezigheden. Wanneer de oorzaak niet direct te achterhalen is en er verschillende middelen zijn geprobeerd maar niet of niet voldoende blijken te werken, kan marijuana uitkomst bieden.

Het is nog altijd een nadeel, dat marihuana niet overal legaal mag worden verkregen. Ook het houden van meerdere planten is nog altijd niet toegestaan. Weliswaar is wiet, zoals het ook wel genoemd wordt, bij uitzondering op doktersrecept verkrijgbaar. Daarnaast wordt er voor een enkele ernstig zieke toestemming gegeven voor het houden van een eigen kwekerij. Een voorbeeld is een hiv-patiƫnt, die op de reguliere wijze zijn ziekmakende medicijnen niet kan binnenhouden, maar dat het gebruik van een speciale wietsoort dit wel mogelijk wordt gemaakt.

marihuanaZoals al eerder gezegd: marihuana of marijuana werkt rustgevend. Ook werkt deze softdrug verslavend, maar of dit daadwerkelijk als nadeel gezien wordt, is de vraag. Wanneer iemand eindelijk van de chronische pijn af is of eindelijk een gezonde nachtrust heeft, is het verslavende detail al snel vergankelijk. Andere nadelen zijn dat het toch versuffend maakt en dat de hersenen op een gegeven moment niet meer voldoende gezonde cellen zullen aanmaken. Maar wat maakt het uit, wanneer u toch ongeneeslijk ziek bent verklaard of de artsen de diagnose hebben gesteld, dat u uw leven lang een doordringende pijn zal blijven houden?