Marijuana, het groene wondergoedje?

Marijuana heeft dezelfde benaming als wiet. Dus wanneer men het over wiet heeft dan is dat hetzelfde als marijuana. Er zijn nog wel is verwarringen over deze soft-drug. De marijuana is de verkruimelde bloemtoppen en bladeren van de cannabisplant. Hasj is een product van de verzamelde bloemtoppen en bladeren die wordt gedroogd en gezeefd en waar een olierijke hars uit wordt geperst. Daar worden weer plakjes van gemaakt.

Wanneer marijuana wordt gerookt merk je al na een aantal minuten de werking ervan. Na 2 à 3 uur vervagen de effecten alweer. De werking van marijuana wordt door de meeste mensen als zeer prettig ervaren. Je voelt man die een joint rooktje dan ook tijdens het gebruik zorgeloos en vrolijk. Ook maak je makkelijker contact met andere mensen, en de ervaring leert dat je kleuren intenser ervaart en muziek mooier vindt. De fantasie wordt geprikkeld maar logisch nadenken vervaagd. Dit zijn nog maar een paar psychische effecten van het gebruik van marijuana. De lichamelijke effecten zijn, vooral wanneer je deze soft-drug voor de eerste keer gebruikt, hartkloppingen en een duizelig gevoel. Spieren verslappen wat weer een ontspannen effect heeft en de bloeddruk daalt. Wanneer je marijuana of wiet eet geeft dit weer andere effecten dan wanneer het wordt gerookt.

Wanneer iemand kanker heeft en geen effect meer heeft van zijn medicijnen is het gebruik van wiet een uitkomst. Marijuana heeft niet net als de meeste kankermedicijnen vervelende bijwerkingen. Eén van de effecten van cannabis is het betere slapen. Slapen is voor elk mens goed maar voor iemand die lijdt aan een ernstige ziekte kan dit verlichtend helpen.

Wanneer iemand aan chronische pijnen lijdt is het gebruik van pijnstillers een dagelijks terugkerend gebruik. Pijnstillers hebben altijd hun bijwerkingen omdat ze chemisch gefabriceerd zijn. Marijuana is een natuurlijk middel wat heel goed helpt om pijn te bestrijden zonder bijwerkingen.

Wanneer marijuana in té grote hoeveelheden wordt gebruikt krijg je uiteraard last van bijverschijnselen. Deze zijn echter nooit zo erg als de bijwerking van farmaceutische medicijnen. Paniek-en/of angstaanvallen kunnen een nare bijwerking zijn van té hoog gedoseerd gebruik van wiet. Wanneer iemand depressief is zal het gebruik van wiet of marijuana dit gevoel versterken. Iemand kan dan zomaar in een psychose raken.

marijuana-hartOmdat roken uiteindelijk slecht is voor de mens, is gezocht naar alternatieve vormen van innemen. Er is sinds 2006 een mondspray op de markt die het roken overbodig maakt. Het ministerie van Volksgezondheid adviseert om via het drinken van thee of een beademingsapparaat de cannabis tot je te nemen.

Wanneer tijdens chemokuren ernstige misselijkheid optreedt is het gebruik van wiet aan te raden. Gilles de la Tourette is een vervelende ziekte met de hele dag door tics. Wanneer marijuana wordt gebruikt zullen deze afnemen. Bij het gebruik van cannabis zal iemand die lijdt aan stress of cara ontspannen. een carapatiënt zal gemakkelijker gaan ademen. Een MS patiënt heeft last van kramp en spasmen. Wiet zal dit verhelpen en de patiënt zal ontspannen. Aids/HIV patiënten hebben regelmatig door medicijngebruik last van misselijkheid. Het gebruik van marijuana zal zeker verlichting geven.